Buitenkoken

Kookt u het liefst op een klassieke barbecue, zet u een driepoot boven een vuurschaal of houdt u van zelfgemaakte pizza's uit een pizzaoven? Al deze kooktechnieken kunt u zelf uitproberen met de kookopties uit ons assortiment. Populaire merken voor het buitenkoken zijn The Bastard, BonFeu en OFYR. Deze merken specialiseren zich allemaal op een andere manier binnen het buitenkoken en hebben elk hun eigen specialiteit. Lees meer over buitenkoken in onze blog!

Lees meer
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Buitenkoken in elk seizoen

Als u graag buiten bent, dan past buitenkoken absoluut bij u! Koken boven open vuur is gezellig, lekker en zeer gemakkelijk. Maak een lekker stoofpotje met uw eigen sudderpot en driepoot of een flinke pan soep. Liever een andere smaaksensatie? Rook dan bijvoorbeeld uw eigen stukje vis in een authentieke rookoven. Uiteraard kunt u ook voor de klassieke barbecue kiezen, voor een heerlijke groentespies of stukje biefstuk.

Het mooiste aan buitenkoken is dat dit elk seizoen kan. Waarom gaat u niet met kerst sfeervol buiten koken? Kleed de tuin aan met vuurkorven en kerstverlichting en geniet van een heerlijk samenzijn. Buitenkoken kan het hele jaar door! 

Buiten kokenBuiten koken

Met een rookoven zelf voedsel roken

Altijd al zelf producten willen roken? Grijp uw kans met de rookovens van Terrashaardshop! Het roken van etenswaren geeft een unieke en verfijnde smaak aan ieder gerecht. Roken klinkt als een lastig proces, maar is met een rookoven heel simpel. Een rookoven is feitelijk een apparaat dat door het verbranden van houtsnippers een rooksmaak aan het eten geeft.

De moderne rookovens hebben een compartiment waar de houtsnippers op lage temperatuur worden verbrand. Door het gebrek aan zuurstof vatten ze geen vlam, ze roken alleen. Door een speciaal kanaal wordt de rook langs het voedsel geleid, zodat dit een heerlijke smaak krijgt. Neem bijvoorbeeld de Rookchips Eik van Barbecook: geweldige smaakmakers voor in de rookoven. 

Authentieke pizza-oven voor in de tuin

Barbecueën is alom bekend, maar heeft u wel eens zelf een pizza gebakken in de tuin? Met een pizza-oven heeft u vliegensvlug een knapperige, verse pizza gebakken. Hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld de La Hacienda Pizzaoven Lorenzo: een authentieke pizza-oven voor de beste pizza's van eigen bodem!  Deze stalen oven kan simpel op temperatuur worden gebracht met haardhout, houtskool of briketten.

Toch meer zin in een gegrild stukje vlees of vis? De Outtrade pizza-oven wordt standaard geleverd met een barbecuerooster. Deze pizza-oven is van alle markten thuis!

Buitenkoken op een OFYR BBQ

U hebt 'em vast al eens gezien, de stijlvolle OFYR vuurschaal op sokkel. 

Kenmerkend aan het unieke design van de OFYR BBQ is de kegelvormige vuurschaal met brede, platte rand die tevens fungeert als bakplaat/plancha. Dit ontwerp maakt de OFYR tot een ongelooflijk veelzijdige barbecue. Praktisch, stijlvol en een lust voor het oog (ook als de OFYR even niet gebruikt wordt). Koken op de OFYR vuurschaal zorgt voor de ultieme buitenkookervaring! Bekijk hier snel het volledige OFYR assortiment.

Vergelijkbaar met OFYR is de BonFeu BonBiza. Ook hier bak en grillt u boven een houtgestookte BBQ vuurschaal. De BonBiza is verkrijgbaar in vier modellen en het voornaaamste verschil is de vorm van de kegel. De BonFeu kooktoestellen hebben allemaal een ronde vuurschaal en sokkel. De BonBiza Corten Open is enigszins vergelijkbaar met de OFYR Classic Storage 100 en heeft ook een houtopslag in de sokkel in een cortenstaal materiaal en roest kleur.

Slow-cooking op een driepoot

Bent u meer van de slow-cooking? Wilt u lekker buiten zitten met een wijntje terwijl u wacht op een stoofpot? Dan is een driepoot echt iets voor u.

De driepoot is een duurzaam product met zijn gietijzeren kookpot en geschikt voor vele maaltijden. Koken met een driepoot biedt een gezelligheid, zonder haastwerk of angst voor aanbranden. U kunt een heerlijke soep bereiden voor uw kinderen of een pittige curry met uw vrienden.

U plaatst een vuurschaal met brandende houtblokken onder de driepoot, hangt de sudderpot aan de kettingen en koken maar! 

Klassiek barbecueën

Een klassiek onderdeel van het buitenkoken is de barbecue. Het blijft heerlijk om met vrienden of familie in de tuin te barbecueën. Een welbekende barbecue is de houtskool barbecue. Door de barbecue een uur voor gebruik aan te steken, is alles goed opgewarmd en krijg uw diner een heerlijke smaak!  

Tegenwoordig zijn er naast traditionele barbecues ook vuurkorven of tuinhaarden met grillrooster beschikbaar. Zo kunt u barbecueën, maar daarna blijven genieten van de tuin met een terrashaard.

Wat dacht u van een Fire-Up Troll 700 of een Bastard kamado barbecue? Liever een simpeler en industrieel model? Dan is de BarrelQ iets voor u. Buitenkoken kan het hele jaar door!

Kortom: 's-zomers barbecueën is heerlijk en gezellig. Maar waarom gaat u ook met kerst of op een andere mooie winterdag niet sfeervol buiten koken? Kleed de buitenruimte aan met vuurkorven, kerstverlichting en lampions en geniet van een heerlijk samenzijn. Buitenkoken kan het hele jaar door!