Herfst stoofpot

Herfst stoofpot

Ingrediënten

•  800 gram rundvlees
•  30 gram boter
•  1,5 teentje knoflook
•  2 uien
•  1 eetlepel (Olijf)olie
•  2 winterpenen
•  1 appel
•  3 tomaten
•  1 flesje (bok)bier
•  1 prei
•  1 bakje champignons
•  2 theelepels honing
•  1 theelepel appelstroop
•  1 snufje peper
•  1 takje tijm
•  1 takje Rozemarijn
•  1 snufje Kruidnagel

 

 

 

 

Voorbereiding

Snipper de ui in kleine stukjes, snij de paprika in reepjes, snij de appel, de wortel en de champignons in plakjes en snij de prei in ringen. Bak het vlees in een goed verhitte pan mooi bruin aan het beide zijden. Op het moment dat het vlees mooi bruin is kan het ui en (geperste) knoflook mee worden gefruit. Voeg nu langzaam de tomaten, de wortels, de champignons en de prei toe. Blijf dit alles even rustig doorroeren en giet er daarna 1 flesje bier bij (het liefste bokbier). Voeg daarna naar wens en smaak de kruiden toe + ongeveer 1 deciliter koud water.

 

Bereiding

Laat het potje nu ongveer 1,25 tot 1,5 uur rustig doorstoven op een laag pitje. Voeg na deze lange wachttijd de appel, de appelstroop en de honing toe. Dit om die heerlijke herfstsmaak eraan te krijgen. Laat dit alles nog een klein uur staan en smullen maar!