Kamado BBQ
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- Vanaf € 8,95 verzendkosten
- Achteraf betalen
Ontdek de kamado BBQ
De kamado barbecue is gebaseerd op een model uit Azië. Door de dikke keramiek houden ze goed de warmte vast, de gewenste temperatuur blijft hierdoor goed behouden. Daarnaast kunt u verschillende kooktechnieken proberen met een kamado bbq, zoals grillen, koken, roken en langzaam stoven.
De voordelen van een Kamado BBQ
- Warmtebeheersing: de temperatuur is nauwkeurig te regelen door de keramische wanden en het luchtstroomsysteem. U kunt langzaam voedsel garen op een lage temperatuur of snel grillen op een hoge temperatuur.
- Duurzaamheid: kamado barbecues zijn gebouwd om lang mee te gaan. Het keramische materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. Zo kan u keer op keer extra lang genieten van de barbecue.
- Veelzijdigheid: u bent niet beperkt tot één kooktechniek en u kunt eenvoudig wisselen tusen grillen, roken en koken.
- Authentieke smaak: Het gebruik van houtskool en de mogelijkheid om houtschilfers toe te voegen geven de gerechten een authentieke rooksmaak.
Wat is het verschil tussen een kamado en een traditionele barbecue?
Wij leggen graag de kenmerken van de kamado en traditionele barbecue voor u uit:
Kamado |
Traditionele barbecue |
Gemaakt van keramiek | Vaak gemaakt van metaal met dunnere wanden |
De dikke wanden zorgen voor een goede temperatuuregeling | Een traditionele barbecue kent verschillende vormen |
De keramische barbecue is eivormig of ovaal, dit draagt bij aan een efficiënte luchtcirculatie | De barbecue is primair ontworpen voor direct grillen op hogere temperaturen |
De kamado is geschikt voor grillen, koken, bakken, braden en slow cooking | Sommige modellen kunnen worden aangepast voor het roken van voedsel, maar vaak is dit minder effectief dan bij een kamado |
De barbecue kan hoge temperaturen bereiken, maar ook langdurig een lage temperatuur aanhouden voor het roken van voedsel |
Een kamado is veelzijdig en een traditionele barbecue is eenvoudiger. Bij de traditionele barbecue ligt de focus meer op het grillen van voedsel. De keuze tussen een kamado of traditionele barbecue hangt dus af van de behoeften en voorkeuren.
Wat maakt de kamado barbecue uniek?
De kamado barbecues van The Bastard hebben verschillende kenmerken, die het product uniek maken in het gebruik:
- De keramische barbecue blijft altijd in de ingestelde stand staan
- U kan de kamado bbq eenvoudig zelf afstellen door het scharnier systeem
- De houtskool barbecue heeft een sterk tafelblad dankzij de extra tafelscharnieren
- Het onderstel is gemaakt van gepoedercoat staal en is daarmee geschikt voor elk seizoen
- De keramiek zorgt ervoor dat de barbecue langdurig bestand is voor hoge temperaturen
- De kamado heeft een vernieuwde backplate met een duidelijke temperatuur weergave
- De barbecue is perfect af te sluiten, waardoor hij langer mee gaat en makkelijk schoon te maken is
- Dankzij het halve maan systeem en de accessoires is de kamado veelzijdig
- De barbecue is gemaakt uit corderiet en heeft vier robuuste 3” wielen
De verschillende bereidingstechnieken
Bakken & grillen
Voordat u kunt beginnen met bakken of grillen, is het van belang om de kamado naar een hoge temperatuur te brengen, ongeveer 175 tot 230 graden. De ventilatieroosters moeten helemaal of gedeeltelijk open staan. Het grillrooster kan dan boven het vuur worden geplaatst. Het rooster moet goed heet zijn, voordat er iets op wordt gelegd.
Stomen & roken
De kamado moet een temperatuur hebben tussen de 60 en 150 graden. De vuurschaal moet tot ongeveer de helft met kolen worden gevuld. U kan er nog met rookmot overheen strooien, wanneer de houtskool op temperatuur is. De onderste ventilatieschijf en margietschijf gaan helemaal dicht. Op deze manier maakt u eenvoudig gerookte zalmnoot of gerookte kip. Zorg er wel voor dat er een thermometer in het vlees zit, om de juiste temperatuur te bereiken.
Slow cooking
De temperaturen van de kamado blijven relatief laag met de slow cooking techniek. De smaken komen optimaal tot hun recht, als de maaltijd op een trage manier zal garen. U vult de vuurschaal van de kamado tot ongeveer 2/3 van de rand met houtskool en dan kan het sloowcooken beginnen. De onderste ventilatieschuif staat een beetje open en de margrietschijf staat bijna helemaal open. Om geen directe hitte bij het gerecht te krijgen kan u een keramische plaat tussen het vuur en het grillrooster gebruiken.
Oven
Het is ook mogelijk om zelf pizza's te maken met een kamado. Hier heeft u een pizzasteen, grillrooster of keramische plaat voor nodig. Het bakken in een keramische barbecue doet u op minstens 230 graden. U vult de vuurschaal voor 2/3 met houtskool. Als de houtskool brandt, kunt u de keramische plaat, het grillrooster en vervolgens de pizzasteen op het grillrooster plaatsen.
Waarom een Bastard?
The Bastard is een multifunctioneel product. U kan er op grillen, bakken, roken, stoven en nog veel meer, de kookmogelijkheden zijn eindeloos! De kamado barbecue is geschikt voor zowel professionals, als amateur koks. Haal het kookplezier uit de verschillende bereidingstechnieken en bereid in een handomdraai de lekkerste gerechten. The Bastard is gebouwd om lang mee te gaan. De barbecues zijn erg stevig en kunnen tegen een stootje. Het merk geeft vijf jaar garantie op de barbecues, in het kader van vertrouwen en kwaliteit. Er zijn ook diverse uitbreidingen te koop die het barbecueën nog leuker maken! De accessoires zijn speciaal gemaakt voor een Bastard BBQ.
Wat zijn de verschillende soorten Kamados van The Bastard?
The Bastard is een bekend merk en biedt verschillende modellen aan kamado barbecues. Wij leggen u graag de verschillende modellen uit:
The Bastard Large
The Bastard Large is het meest populaire model van The Bastard en het biedt voldoende ruimte voor 2 tot 8 personen. De barbecue heeft een groot kookoppervlak en is geschikt voor alle kooktechnieken. Daarnaast heeft de kamado een plate setter en extra dikke keramische wanden voor een optimale isolatie.
The Bastard Medium
Een veelzijdige kamado die ideaal is voor 2 tot 6 personen en barbecue-liefhebbers met een beperkte ruimte. De barbecue heeft een kookoppervlak die geschikt is voor dagelijks gebruik, inclusief plate setter.
The Bastard Compact
Een barbecue die speciaal is ontworpen om mee te nemen. Ideaal voor picknicks, vakantie of kleine balkons en geschikt voor 2 tot 4 personen.
The Bastard Urban
The Bastard Urban heeft een robuuste, matte afwerking en is beschikbaar in verschillende formaten. Zo heeft u een echte eyecatcher in de tuin. Deze keramische barbecue is beschikbaar in verschillende maten (Large, Medium en Small) en geschikt voor intensief gebruik. Het Urban model is geschikt voor 2 tot 6 personen.
The Bastard VX
De VX-serie is een premium lijn van The Bastard, met extra functies, zoals een verbeterde isolatie en behoud van warmte. Ook hebben deze modellen een innovatief ventilatiesysteem voor een nog betere temperatuurcontrole. Het VX-model is geschikt voor 2 tot 8 personen.