Pittige kippenvleugels met blauwe kaas dipsaus

Ingrediënten

•  24 grote kippenvleugels
•  12  eetlepels Louisiana Hot Sauce
•  125 gram margarine in blokjes
•  2 eetlepels witte wijnazijn
•  ½ theelepel cayenne peper
•  ½ theelepel Worcestershire sauce
•  4 theelepels Tabasco saus
•  Zout
•  Zwarte peper

Bereiding

Doe de Louisiana Hot Sauce, de ceyenne peper, worcestershire sauce, tabasco saus en de azijn in een pan en laat dit samen zachtjes opwarmen. Voeg de blokjes margarine toe om deze in de pan te laten smelten, en breng het op smaak met wat zout en peper. Plaats ondertussen de kippenvleugels op de barbecue waar geen kooltjes liggen en sluit de deksel zeker een half uur zodat de kiplekker mals wordt vanbinnen. Keer de vleugels hierna om en laat ze dan nog 15 minuten liggen. Giet de voorbereidde ‘hot sauce’ in een aluminiumbakje en plaats deze naast de vleugels op de barbecue om deze mee op te warmen. Na 15 minuten dip je de vleugels in de saus en plaats je het op direct hitte boven de kooltjes om ze lekker krokant te grillen.

Op de barbecue

Split de barbecue in tweeën waarbij de ene kant verhit wordt met de kooltjes en de andere kant met een bakje water. Plaats in eerste instantie de vleugels boven het water om het gaar te stomen. Draai de vleugels na 30 minuten om, zodat het nog 15 minuten kan doorbakken. Zodra je dit hebt gedaan kun je de vleugels in de saus dippen en het boven directe hitte plaatsen, voor de heerlijke krokante laagje op de kippenvleugels.

Ingrediënten dipsaus

•  250 ml zure room
•  125 ml mayonaise
•  75 gram Blauwader  kaas; Gorgonzola,  Stilton of als je iets milder wilt, Danish Blue
•  2 teentjes knoflook
•  Sap van een halve citroen (of 1 eetlepel witte wijnazijn)
•  Wat verse bieslook
•  Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Meng de zure room met de mayonaise goed door elkaar. Verkruimel de kaas en voeg deze toe aan de zure room – mayonaise mix. Pers de knoflookteentjes en voeg deze met het citroensap en gehakte bieslook toe aan de mix. Strooi er wat zwarte peper overheen en je dipsaus is klaar! Laat het afgedekt in de koelkast staan (voor maar liefst 24 uur).