Pulled pork

Ingrediënten

•  2 el zout
•  1 el bruine suiker
•  1 el paprikapoeder
•  ½ el gemalen koriander
•  ½ el chilipoeder
•  ½ el knoflookpoeder
•  ½ el uienpoeder
•  1 tl-peper
•  ½ tl-cayennepeper

Bereiding

Vermeng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar tot een gelijkmatig mengsel. Breng de rub rijkelijk en goed op het vlees aan. Wikkel het vlees in plasticfolie en laat het een nacht in de koelkast staan.

Op de barbecue

Steek de barbecue aan en gebruik hiervoor zogeheten Minion methode: vul het houtskoolrooster volledig met niet-aangestoken briketten. Verhit 15 tot 20 briketten aan en giet deze erop. Voeg rooksnippers toe, maak de barbecue klaar en vul de waterschaal met water. Plaats het varkensvlees op het bovenste grilrooster en sluit de deksel. Laat het vlees vele uren roosteren. De smoker moet een constante temperatuur hebben van 100-200oC. Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur heeft bereikt van 90oC.