Roken: een beproefde methode

Roken is een van dé populaire kookmethodes van tegenwoordig. Vis, vlees, schaaldieren en zelfs kazen kunnen in de rookoven worden bereid. Rookovens die bij ons in het assortiment zitten zijn bijvoorbeeld de rookoven van Barbecook en Fire Up Troll. Natuurlijk is het ook mogelijk om eten te roken met een barbecue. Hiervoor heeft Terrashaardshop de verschillende barbecues van The Bastard. Roken is zo bijzonder omdat het echt smaak toevoegt aan je gerecht en zorgt dat het eten lekker zacht en sappig blijft. Klinkt dit je nu lekker? Lees dan ook onze blog over roken om nog meer te weten te komen!

Artikelen 1-24 van 34 | Bekijk alle

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten
    • Achteraf betalen
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten
    • Achteraf betalen
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten
    • Op werkdagen voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis*
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten
    • Achteraf betalen
    • Vanaf € 6,95 verzendkosten

Artikelen 1-24 van 34 | Bekijk alle

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Wat is roken?

Roken is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van rook waardoor de ingrediënten langzaam garen en een heerlijke rooksmaak in het voedsel kan trekken. Roken van voedsel kan al gemakkelijk met een rookoven of gewoon in de barbecue. Maak gebruik van een rook generator of maak een klein smeulend vuurtje en laat dit lekker roken.  

Koud of warm roken?

De techniek van roken kan zowel koud als warm worden toegepast. Koud roken wordt vooral gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken. Warm roken kan al vanaf 60°C en wordt vooral gedaan bij grotere stukken vis of vlees om deze te garen.  
Om koud te roken steek je een klein waxinelichtje aan en maak je de rookchips aan. Als deze verkleuren kan het waxinelichtje uit en kan het rookproces beginnen. Bij warm roken leg of hang je het voedsel in de rookoven of de barbecue en laat je een klein vuurtje aan. Meestal heb je binnen een uurtje een heerlijk stukje gerookte maaltijd.  

Barbecook rookoven

Terrashaardshop.be biedt diverse artikelen aan waarmee je goed kunt roken. Barbecook heeft in haar assortiment drie zeer goede rookovens waarmee het roken een succes wordt. De Oskar rookoven staat rechtop en wordt geleverd met een vleeshaak. Met deze vleeshaak kun je makkelijk grotere stukken vis of vlees roken. Door de handige ventilatiegaten kun je het vuurtje goed controleren. De Otto rookoven is een liggend model waarmee je bijvoorbeeld fijne stukken zalm kunt roken of kipfilets kunt klaarmaken voor een heerlijke waldorfsalade.  

The Bastard: complete barbecue voor iedere chef

The Bastard kamados zijn uitermate geschikt voor het roken van voedsel. Deze kamado barbecue beschikt over een goede deksel waardoor de rookontwikkeling optimaal is en het gerecht een goede rooksmaak krijgt. Op de deksel zit een thermometer waarmee de temperatuur binnen in de kamado gecontroleerd kan worden.  

Extra smaak aan jouw gerookte gerecht

De smaak van de rook is erg lekker in een goed stukje vlees. Daarnaast kun je nog vele andere smaken toevoegen als je iets gaat roken. Maak rook snippers nat met een smaakvolle likeur of voeg rookchips met smaak toe aan de briketten. Door deze geuren en smaken zal jouw gerecht nog smaakvoller worden en geniet je van een heerlijk zelfgemaakt gerecht, zo uit de rookoven of van de barbecue. 

Enthousiast geworden? Probeer het zelf! Het roken van voedsel is zoals je hebt gelezen niet moeilijk maar wel erg lekker! Met de producten op Terrashaardshop.be kun je gegarandeerd een heerlijk gerookt gerecht klaarmaken. Vandaag voor 17:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.