Spareribs

Ingrediënten

•  2 strengen spareribs
•  Grof zeezout
•  Versgemalen zwarte peper
•  2 tenen knoflook
•  1 flesje bier
•  250 ml ketchup
•  250 ml abrikozenjam
•  Sap van een halve citroen
•  2 theelepels worcestershire saus

Bereiding

Ontvries de spareribs om het te kunnen voorbereiden. Aan de botzijde zit een dun vlies, deze moet je eraf halen. Masseer de spareribs wat peper, zout en knoflook. Leg het vlees met de botten naar beneden in een braadschaal of aluminiumbak. Giet er vervolgens een flesje bier in. Sluit de bak/schaal goed af met een stuk aluminiumfolie. Zo blijft het vlees lekker stomen en kan het niet uitdrogen. Nadat het vlees mals is geworden giet je het bier in een pan en mix je het met ketchup. Abrikozenjam, citroensap en worcestershire saus. Kook de saus tot het iets dikker is geworden. Smeer vervolgens de ribben in aan beide kanten met de saus en laat deze dan nog 5 minuten grillen op de barbecue. Vlak voordat je de ribben van de barbecue afhaalt smeer je ze nog in met de saus en voilà. De spareribs zijn klaar om geserveerd te worden.

Op de barbecue

Zet de bak op de barbecue en laat deze 2 uur staan of tot het vlees mals is geworden. Sluit het bak/schaal goed af zodat er geen stoom kan ontsnappen.