blog pizza oven}

Authentieke pizza's van het vuur, dat is genieten voor jong en oud. Met een pizzasteen, wat basisingrediënten en de juiste hitte bak je in een paar minuten perfect knapperige pizza's af. Maak er een activiteit van door je eigen deeg te maken en iedereen zijn eigen pizza te laten beleggen. Plezier en smaak gegarandeerd!

Tuinhaard en pizzaoven in één

Een terrashaard met pizzaoven geeft de perfecte combinatie van sfeer, warmte en buiten koken. De HEAT Pizzaoven Ovnhus is hier een goed voorbeeld van. Deze terrashaard bestaat uit een stook gedeelte met hierboven een (pizza)oven. De oven wordt geleverd met een pizzasteen en grillrooster en is dus direct klaar om te gebruiken. Naast pizza's is deze oven ook geschikt voor het bakken van brood, taarten en ovenschotels. Aan de voorkant van de tuinhaard zit een thermometer bevestigd, waarmee je de temperatuur goed in de gaten kunt houden. Met de schuifjes op het deurtje kun je de warmte en zuurstoftoevoer verder regelen. Als brandstof kun je hout, houtskool of briketten gebruiken.

Pizzaoven op de BBQ

Een pizza bakken op de BBQ kan natuurlijk ook. Zo zijn de vuurschalen van BonFeu en MOODZ uit te breiden met verschillende accessoires zoals de BonFeu pizzaoven. Deze pizzaoven heeft een stalen handvat waarmee je de oven eenvoudig opent en sluit. Met een diameter van 42 cm bak je een heerlijke pizza, maak je een smaakvolle focaccia of bak je een warme appeltaart. De pizzaoven kan enkel gebruikt worden in combinatie met een plancha en de juiste maat standaard. Ook op de BonFeu BonBiza en BonBiza Island kun je deze accessoires inclusief pizzaoven gebruiken.

 

Heb je een andere vuurschaal of wil je pizzabakken boven een open vuur? Kies dan voor de gietijzeren Esschert pizza bakplaat op drie pootjes, die je direct in de vuurschaal kunt plaatsen. Houd er wel rekening mee dat deze plaat niet afgesloten is en dus geen pizzaoven is. Bekijk hier alle pizzaovens en accessoires.

Tips voor pizza bakken in een pizzaoven buiten

Pizza's bakken is in principe eenvoudig. Toch is het altijd handig om enkele dingen in gedachten te houden om het pizza bakken nog makkelijker te maken.

Tip 1: de pizzasteen heet laten worden

Laat de pizzaoven én de pizzasteen goed heet worden. Als de pizzasteen niet heet genoeg is, zul je geen knapperige bodem krijgen. Maar is de pizzasteen té heet dan zal de bodem verbranden en de pizza nog niet gaar genoeg zijn.

Tips 2: het gebruik van bloem

Gebruik niet te veel, maar ook niet te weinig bloem. Bereid de pizza op een oppervlak waar een klein laagje bloem op ligt, bijvoorbeeld direct op een pizzaschep. Te veel bloem op de bodem? Veeg dit er af met een keukenpapiertje.

Tips 3: een pizzaschep gebruiken

Gebruik een pizzaschep om de pizza veilig in de oven te doen. Houd je pizza wat kleiner dan de omvang van je pizza schep om de pizza gemakkelijk in en uit de oven te krijgen. Bestrooi de schep voor gebruik met wat bloem om te voorkomen dat de pizza blijft kleven. Gebruik bij het bakken geen bakpapier en draai eventueel de pizza halverwege de baktijd een halve slag met de pizzaschep voor een gelijkmatig gebakken bodem.

Houtgestookte pizzaoven voor buiten

Pizza bakken tijdens een gezellige zomeravond, het kan met de verschillende pizzaovens in ons assortiment. Echte houtgestookte pizza's hebben een heerlijke rokerige smaak en een knapperige bodem, te danken aan de hete pizzasteen in de oven. Mis je nog passende accessoires om jouw pizza eenvoudig uit de oven te halen of de pizza te snijden, bekijk dan ons volledige assortiment voor pizza bakken.